Yhdistys

Suomen Friisiläishevosyhdistys ry on vuonna 2003 toimintansa aloittanut valtakunnallinen rotujärjestö, joka toimii friisiläisten emokantakirja KFPS:n alaisena järjestönä sekä Suomen Ratsastajainliiton alaisena ratsastusseurana. SFHY:n kautta kulkee KFPS:iin tehtävät viralliset omistajanvaihdokset ja rekisteröinnit. SFHY järjestää joka toinen vuosi friisiläisten virallisen kantakirjausnäyttelyn. Lisäksi yritämme mahdollisuuksien mukaan järjestää jäsenillemme valmennuksia, kilpailuja sekä luentoja.


Suomen Friisiläishevosyhdistyksen hallitus kaudella 2017


Juhani Salminen - puheenjohtaja

- Rekisteröinti, jalostus, maahantuonti

pj@friisilainen.fi, puh: 050-5500055


Vitikkala, Vitikkalan Rustholli ja van Vitikkala-kasvattajanimeä kantavat friisiläiset yhdistetään Juhaniin. Kokemäellä, Vitikkalan saaressa sijaitseva Vitikkalan Rustholli on Juhani Salmisen koti sekä friisiläisen hevosrodun kasvatukseen ja jalostukseen erikoistunut hevostila. Kotona asuvien friisiläisten, pääosin omien kasvattien, vuosittainen lukumäärä vaihtelee 15-20 yksilön välillä. Juhani on ollut hallituksessa vuodesta 2009 lähtien.


Marjatta Kaurala - varapuheenjohtaja, kokoussihteeri


Marjatta tutustui friisiläisiin hevosiin tyttärensä ratsastusharrastuksen kautta. Ori Maurus van de Zonschate tuli tyttären hevoseksi Hollannista vuonna 2010. Tämän jälkeen Marjatta on ollut tiiviisti mukana ratsukon valmennuksissa ja kisoissa. Marjatta on ollut hallituksessa vuodesta 2011 lähtien.Sofia Palmu - rahastonhoitaja

- Laskutus

sihteeri@friisilainen.fi


Sofia Palmu on Paimiossa asuva hevosharrastaja jonka ratsastusharrastus alkoi 4-vuotiaana. Lapsuusaikana perheen hevoset asuivat omassa tallissa Vaasan seudulla. Opiskelut veivät kuitenkin Turkuun ja sille seudulle Sofia jäi. Sofian ensimmäinen friisiläinen saapui 2009 kun 4 vuotias ster tamma Renza tuli Hollannista. Valitettavasti Renza on jo edesmennyt, mutta keväällä 2016 Hollannista löytyi uusi tuttavuus, nuori ster ori Maas fan de Mersken, jonka kanssa on tarkoitus tulevaisuudessa valmentautua ja kilpailla kouluratsastuksessa. Sofia on ollut hallituksessa vuodesta 2016 lähtien.


Maija Ahti - jäsensihteeri

- Kilpailuluvat, jäsenasiat

sihteeri@friisilainen.fi


Maija Ahti on Turussa asuva friisiharrastaja. Hevosharrastus alkoi jo pikkutyttönä ratsastuksen jaloa taitoa opetellen ja jossain vaiheessa myös ravureita treenaillen. Ensimmäinen Maijan tuntema friisiläinen oli tamma Rosalinda, jonka hän osti vuonna 2005. Sen jälkeen ei ole ollut epäilystäkään mikä Maijalle on se "ainoa oikea" hevosrotu. Tällä hetkellä Maijalla on vuonna 2011 syntynyt kroon tamma Lotje van de Botermaete, jonka hän osti Hollannista nelivuotiaana.


Elina Rauhala - kilpailuvastaava

kilpailut@friisilainen.fi


Elina Rauhala on yrittäjä Koski Tl:stä jossa pyörittää ChevaLux tallia ja ratsastuskoulua. Friisiläiset astelivat Elinan elämään kymmenisen vuotta sitten ja Elinan ensimmäinen friisiläinen tamma Goudsjeblom fan 'e Tsjonger tallissa edelleen hörähtelee. Goudsjen kanssa Elina kilpaili heA-tasolle asti, mutta nykyään Goudsje on kunnostautunut tuntihevosen työssä ja onkin siinä mitä mainioin työtoveri. SFHY:n hallituksessa Elina on ollut vuodesta 2011.Minna Veini - Hallituksen jäsen


Minna Veini on Vantaalta ja ollut heppahullu jo 5- vuotiaasta lähtien. Musta Ori elokuvahan oli jo ehdoton suosikki silloin. Friisit tulivat tutuksi vuonna 2010 Lepsämässä, jolloin Minnalla oli poni ja Suomenhevonen vuokralla. Mustia uljaita hevosia oli jopa parhaimmillaan viisi ja Minna ihastuikin heti rodun kauneuteen ja luonteeseen. Siitä se sitten lähti ja nykyisin on osaomistuksessa ster ruuna Freark fan Molkwar. Freik saapui Hollannista vuonna 2012 lokakuussa, tällöin hän oli vasta 3,5 vuotias. Freikin nuoresta iästä johtuen on mukana on ollut muutamia ratsuttajia, jotka ovat kouluttaneet Freikkiä ja myös kouluttautuneet ratsukkona käyden eri valmennuksissa. Minna aloitti 2017 uutena jäsenenä hallituksessa.