Yhdistys

Suomen Friisiläishevosyhdistys ry on vuonna 2003 toimintansa aloittanut valtakunnallinen rotujärjestö, joka toimii friisiläisten emokantakirja KFPS:n alaisena järjestönä sekä Suomen Ratsastajainliiton alaisena ratsastusseurana. SFHY:n kautta kulkee KFPS:iin tehtävät viralliset omistajanvaihdokset ja rekisteröinnit. SFHY järjestää joka toinen vuosi friisiläisten virallisen kantakirjausnäyttelyn. Lisäksi yritämme mahdollisuuksien mukaan järjestää jäsenillemme valmennuksia, kilpailuja sekä luentoja.


Suomen Friisiläishevosyhdistyksen hallitus kaudella 2019


Juhani Salminen - puheenjohtaja

- Rekisteröinti, jalostus, maahantuonti

pj@friisilainen.fi, puh: 050-5500055


Vitikkala, Vitikkalan Rustholli ja van Vitikkala-kasvattajanimeä kantavat friisiläiset yhdistetään Juhaniin. Kokemäellä, Vitikkalan saaressa sijaitseva Vitikkalan Rustholli on Juhani Salmisen koti sekä friisiläisen hevosrodun kasvatukseen ja jalostukseen erikoistunut hevostila. Kotona asuvien friisiläisten, pääosin omien kasvattien, vuosittainen lukumäärä vaihtelee 15-20 yksilön välillä. Juhani on ollut hallituksessa vuodesta 2009 lähtien.


Marjatta Kaurala - varapuheenjohtaja, kokoussihteeri


Marjatta Kaurala tutustui friisiläisiin hevosiin tyttärensä ratsastusharrastuksen kautta. Ori Maurus van de Zonschate tuli tyttären hevoseksi Hollannista vuonna 2010. Tämän jälkeen Marjatta on ollut tiiviisti mukana ratsukon valmennuksissa ja kisoissa. Marjatta on ollut hallituksessa vuodesta 2011 lähtien.


Maija Ahti - jäsensihteeri

- Jäsenasiat, jäsenmaksut, kilpailuluvat

sihteeri@friisilainen.fi


Maija Ahti on Turussa asuva friisiharrastaja. Hevosharrastus alkoi jo pikkutyttönä ratsastuksen jaloa taitoa opetellen ja jossain vaiheessa myös ravureita treenaillen. Ensimmäinen Maijan tuntema friisiläinen oli tamma Rosalinda, jonka hän osti vuonna 2005. Sen jälkeen ei ole ollut epäilystäkään mikä Maijalle on se "ainoa oikea" hevosrotu. Tällä hetkellä Maijalla on vuonna 2011 syntynyt kroon tamma Lotje van de Botermaete, jonka hän osti Hollannista nelivuotiaana. Alkukesään on luvassa jännitystä, koska Lotje on kantavana.


Minna Veini - Hallituksen jäsen

Minna Veini on Vantaalta ja ollut heppahullu jo 5- vuotiaasta lähtien. Musta Ori elokuvahan oli jo ehdoton suosikki silloin. Friisit tulivat tutuksi vuonna 2010 Lepsämässä, jolloin Minnalla oli poni ja Suomenhevonen vuokralla. Mustia uljaita hevosia oli jopa parhaimmillaan viisi ja Minna ihastuikin heti rodun kauneuteen ja luonteeseen. Siitä se sitten lähti ja nykyisin on osaomistuksessa ster ruuna Freark fan Molkwar. Freik saapui Hollannista vuonna 2012 lokakuussa, tällöin hän oli vasta 3,5 vuotias. Freikin nuoresta iästä johtuen on mukana on ollut muutamia ratsuttajia, jotka ovat kouluttaneet Freikkiä ja myös kouluttautuneet ratsukkona käyden eri valmennuksissa. Minna aloitti 2017 uutena jäsenenä hallituksessa.


Mia Willing - Kilpailuvastaava

kilpailut@friisilainen.fi


Vihtiläinen Mia on jo pikkutyttönä hurahtanut hevosiin. Pieni taukokin hevostelussa oli, mutta takasin hevosten pariin vei tie. Mia on paljon ollut mukana Suomenhevoskasvatuksessa siitä miten ori valitaan siihen, kun se varsa syntyy ja alkaa kehittyä hevoseksi. Haaveena on aina ollut Friisiläinen. Tuo haave toteutuikin, kiitos Vitikkalan. Tällä hetkellä Mia on Friisiläisen iloinen omistaja. Kotona parin muun hevosen lisäksi asuu Lunia Van Vitikkala Stb 1pre Reserve Champion 2015.

SFHY:n hallituksessa Mia on ollut vuodesta 2019Terhi Uusitalo - Hallituksen jäsen


Terhi Uusitalo on porilainen varainhoitaja, jonka tehokkain ja rakkain stressinpurkukeino on harrastaminen näiden mustien timanttien parissa. Tällä hetkellä ratsuna toimii Hollannista Suomeen vuonna 2017 muuttanut friisiruuna Bintse van de Fiifgeaway (kavereiden kesken Romeo), jonka kanssa Terhi valmentautuu aktiivisesti. Lisäksi iloa elämään tuo pieni oripoika Henrik Johannes van Vitikkala, joka vielä opettelee heppaelämää kasvattajallaan Vitikkalan kartanossa. Terhin motto ”pukeudun mustaan, kunnes löydän jotain tummempaa” pätee myös ratsuvalinnoissa. Terhi liittyi hallituksen riveihin vuonna 2019.